mm

søndag 17. juni 2012

Klippfisk Ratatouille...

Klippfisk er en råvare vi nordmenn er alt for lite flinke til å benytte oss av. Dette er kortreist mat med lange tradisjoner her i landet. Mesteparten av klippfisken som produseres eksporteres til Spania, Portugal og Brasil - her kan de virkelig kunsten å tilberede klippfisk.
Mange forbinder kun klippfisk med retten Bacalao - men dette er en fantastisk råvare en kan lage så uendelig mye godt av. Ordet bacalao på spansk (bacalao) og portugisisk (bacalhau) betyr rett og slett torsk, og fersk, usaltet torsk omtales som bacalhau fresco.

Klippfisk er slowfood - og mat for skikkelige matelskere...




Oppskrift

  • 1 kg klippfisk
  • 1/2 Aubergine
  • 1/2 Squash
  • 1/2 purreløk
  • 1 - 2 fedd hvitløk - finhakket
  • 1/2 rød chili - finhakket
  • 1 boks hermetiske tomater
  • evt. revet ost


Skjær ferdig utvannet klippfisk i passe biter, og legg i en ildfast form.
Ha over purre i ringer, chili og hvitløk.
Skjær aubergine og squash i skiver, og legg disse på toppen av fisken.
Ha over hermetiske tomater - jeg moset tomatene med stavmixer først, for å få en litt fyldigere saus.
Ha godt med revet ost over.

Stek i 30 - 40 min ved 200 grader.

Server med smørdampet blomkål/Brokkoli.

Her finner du en annen oppskrift med Klippfisk.

5 kommentarer:

  1. Dette så spennende ut. Er veldig glad i klippfisk, men ikke så glad i den vi kaller bacalao hos oss, synes den kan bli litt skarp - og så var det all poteten, men det har jo du løst her. :-) Jeg bruker også å lage den i form, med masse grønnsaker og olje oppi, men uten så masse tomatsaus, bruker helst soltørka tomat eller tomat i skiver.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, klippfisk er nydelig mat, som kan varieres i det uendelige ;-)
      Har du prøvd grillet klippfisk? Nydelig...

      Ha en flott dag videre Hanne!

      Tove

      Slett
    2. Nei, det har jeg ikke. Sikkert verdt et forsøk, må finne ei oppskrift.. Har prøvd grilla tørrfisk en gang (på restaurant) og skal gjøre det igjen i morgen. Gleder meg.

      Slett
  2. Oj oj! Bacalao med squash i steden for poteter! For en utmerket idé :)

    SvarSlett
    Svar
    1. He he :-) Så koselig at du likte oppskriften.

      Ha en fortsatt fin dag!

      Tove

      Slett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.