mm

lørdag 19. mai 2012

Rabarbrakake...

Rabarbraen står så optimistisk og flott i hagen på denne tiden av året, og bare ber om å bli høstet inn.
Rabarbra er perfekt for oss som spiser lavkarbo, siden den bare inneholder 0,7g karbohydrater pr 100g.

Rabarbrakake er en frisk og god kos til kaffen nå i det flotte vårværet...






Oppskrift
  • 150 g malte nøtter (jeg brukte 100 g mandler,og resten valnøtter)
  • 1 ts bakepulver 
  • 1 ts kanel 
  • 1 ts vaniljeekstrakt 
  • 1 ts fiberhusk 
  • 2 dl sukrin 
  • 3 egg 
  • 1 boks Cottage Cheese 
  • ½ dl fløte 
  • Ca 200 g rabarbra 
  • Kanel og hakkede nøtter til pynt 
Bland sammen alt det tørre.
Kjør sammen egg, cottage cheese og fløte til en jevn ”masse” – bruk stavmikser eller blender.
Ha alt det tørre i eggeblandingen, og bland godt.



Ha røren i en godt smurt form.
Skjær rabarbra i fine små biter og legg disse på toppen.
Strø over kanel og hakkede nøtter.

Stekes ved 180 grader midt i ovnen i ca 30 minutter.

Følg med underveis – blir kaken for mørk kan du legge et bakepapir på toppen av kaken siste del av stekingen.

Serveres lunken med pisket krem...
Kaken kan gjerne fryses, og smaker om mulig nesten bedre dagen etter...







8 kommentarer:

  1. Fikk helt vann i munnen av å se på disse fristende bildene. Finnes det rabarbra å få kjøpt på den her tiden da? Den har ikke vokst seg stor og fin her jeg bor...

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk for hyggelig kommentar! Så koselig at jeg kunne friste deg Elin ;-)
      Jeg tok inn litt rabarbra fra hagen, men det er nok ikke kommet like langt alle steder i landet.

      Rabarbra er forresten kjempeflott å fryse ned...
      Bruker å høste inn masse nå - skjærer den opp i små biter, har i en plastpose, og så kan jeg ta opp så mye jeg trenger etter hvert. Den fryser ikke sammen i en stor klump ;-)

      Ha en super lørdag videre Elin!

      Tove

      Slett
  2. Lagde denne i dag, kjempegod!! Tusen takk for at du deler med oss!!

    SvarSlett
    Svar
    1. Så koselig at den falt i smak Wibeke :-)

      Ha en flott lørdagskveld!

      Tove

      Slett
  3. Skal prøvde denne i morgen :) Hvordan var konsistensen? Syntes ofte noe bakverk får en "eggete" konsistens og smak?

    SvarSlett
    Svar
    1. Konsistensen på denne kaken synes jeg er helt super :-) Ikke noe "eggete" nei.
      Som nevnt ble kaken nesten bare bedre dagen etter, når den får "satt" seg litt.
      Spent på hva du synes ;-)

      Tove

      Slett
    2. Kaka ble VELDIG god :D

      Slett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.