mm

mandag 7. mai 2012

Kanel...

Kanel er et nydelig krydder jeg bruker utrolig mye.

Nydelig på Granola og Musli, som smakstilsetting i gryteretter, i kaker, eller rett og slett som en ekstra piff i kaffen ;-)

At det er fantastisk sunt er jo heller ikke dumt.











Her er i alle fall 4 grunner til å spise litt kanel hver dag:


1.     Forskning har vist at 1/2 teskje daglig i 40 dager senker blodsukkeret og triglyserider hos dem med type 2 diabetes med opptil 27 prosent. Denne reduksjonen kan sammenlignes med bruk av medikamenter.
      Hovedgrunnen til dette, er at krydderet inneholder polyfenolet MHCP, som etterligner insulin.

2.     Kanel inneholder antioksidanter som motvirker skader fra frie radikaler i kroppen.

3.     Kanelen inneholder virus-, sopp- og bakteriehemmende stoffer, og kan være til hjelp ved tilbakevendende soppinfeksjoner f. eks.

4.     Kanelen virker betennelsesdempende.


Dessuten er den er kjempeflott kilde til Magnesium, Jern og fiber.




Bare ikke overdriv - kanel inneholder stoffet kumarin, som i store mengder kan gi skader i leveren...



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.