mm

torsdag 31. mai 2012

Goji Granola...

Granola er lettvint og godt til frokost, lunsj, kveldsmat eller som mellommåltid.
Denne smaker nydelig sammen med litt tyrkisk yoghurt eller Cottage Cheese...





Oppskrift
  • 2 dl hakkede nøtter (mandler, hasselnøtter, valnøtter...)
  • 1 dl linfrø
  • 1 dl gresskarfrø
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl solsikkekjerner
  • 2 ss chiafrø (kan sløyfes)
  • 1/2 dl vann
  • 1 ss nøytral olje (raps f.eks.)
  • ca. 100 g Gojibær
  • frøene fra en halv vaniljestang eller litt vaniljekstrakt


Sett stekeovnen på 160 grader.
Bland sammen alt det tørre (ikke gojibærene!), og tilsett så olje og vann.
Bland alt sammen og ha over i en langpanne. Smør blandingen jevnt utover.

Stekes i ca 30 min. Rør rundt i Granolaen ca hvert 10. minutt slik at den blir jevnt gyldenbrun. Pass bare på at den ikke blir brent!
Tilsett Gojibærene etter at Granolaen er ferdig.



Nyt!!





Gojibær er supersunt!! Det er en av matvarene med høyest innhold av antioksidanter. De inneholder mer vitamin C enn appelsiner, mer betakaroten enn gulrøtter, 18 aminosyrer og 33 mineraler - er proppfulle av næringsstoffer og egner seg godt som energigivende snacks.



Se også mine andre oppskrifter på Granola for andre smaker...


3 kommentarer:

  1. Jag har länge velat smaka på Goji bär, nu måste visas vara dags! läckra granola! ha en underbar dag!

    SvarSlett
    Svar
    1. Så hyggelig :-)

      Ha en riktig flott dag du også!

      Tove

      Slett
  2. Har brukt Goji bær i frokostblandingen i snart 2 år....og klarer meg ikke uten. Tilsetter også en liten skje Acai-pulver......
    Takk for en fin blogg med mange gode oppskrifter!

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.