mm

tirsdag 15. mai 2012

Charlotte Russe...

Dette er en enkel kake som er grei å lage et par dager i forveien dersom du planlegger selskap, og perfekt nå til 17. mai.
Frisk og god kake som bruker å være kjempepopulær både blant små og store her i familien.



Oppskrift Rullekake
  • 6 egg
  • 4 ss sukrin
  • 6 ss kokosmel
  • 1 ts bakepulver
Lag eggedosis av egg og sukrin.
Sikt inn mel og bakepulver.

Stek i 6 - 8 min ved 200 grader.

Rull sammen kaken etter steking og smør på litt sukkerfritt bringebærsyltetøy - jeg rørte bare sammen litt frosne bringebær og sukrinmelis.



Oppskrift Fromasj
  • 6 plater gelatin
  • 200 g bringebær - du kan gjerne bruke frosne
  • 2 egg
  • 2 ss sukrin
  • litt kokende vann
  • 2 1/2 dl fløte 
Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i ca. 10 min.

Pisk eggedosis av egg og sukrin.
Visp kremfløten stiv. 
Bland sammen eggedosis og krem, og rør inn bringebær.

Klem ut vannet av gelatinplatene. Ha dem i en liten skål og tilsett kokende vann. Rør til gelatinen er oppløst. Visp gelatinen inn i fromasjen i en tynn stråle.
Smak til og tilsett evt litt mer sukrin.

Montering av kaken

Skjær rullekaken i ca 1 cm tykke skiver. 
Legg skivene tett i tett i en skål.
Når du har fylt bunn og sider av skålen med rullekake tømmer du fromasjblandingen oppi.
La kaken stå kjølig til fromasjen er stivnet - 4 - 6 timer.

Når fromasjen er stivnet skal du snu kaken over på et fat. Det lønner seg å dyppe skålen raskt i litt glovarmt vann først for å få fromasjen til å slippe lettere.








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.