mm

fredag 20. april 2012

Scones med Hvitløk og Parmesan...

Nydelige Scones med Hvitløk og Parmesan...
Passer perfekt til en god varmende suppe, chili, gryterett eller til lavkarbo lasagne...
Eller de kan rett og slett spises som de er med litt godt pålegg på.




Oppskrift
7 - 8 scones
  • 1 1/2 dl kokosmel
  • 1/2 dl finmalte solsikkefrø
  • 1/2 dl finmalte linfrø
  • 1 knivsodd bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts fiberhusk eller xanthan gum
  • 1 ts tørrgjær
  • 4 egg
  • 5 ss olje eller smeltet smør
  • 1 ts honning eller sukker (blir spist opp av gjæren)
  • 1 dl lunket vann
  • ca 1 dl revet parmesan
  • 1 hvitløksfedd - finhakket
  • 1 ss finhakket gressløk




Rør ut gjæren i vannet.
Bland sammen alt det tørre.
Visp sammen egg, olje og honning i en bolle. Tilsett gjærblandingen. Sukkeret i honningen vil bli spist opp av gjæren.
Tilsett de tørre ingrediensene, og bland alt sammen til en jevn luftig røre.
Tilsett revet parmesan, hvitløk og gressløk.

Bruk en spiseskje og sett sconesene på en bakepapirkledd plate. Røren rekker til 7 - 8 passe store scones.

Stekes ved 175 grader i 25 - 30 minutter.




6 kommentarer:

  1. Hei. Vet du om det går an å utelate gjær i disse?

    SvarSlett
  2. Ha kun laget de med gjær, så det vet jeg dessverre ikke...
    Dersom du ønsker å lage scones med bakepulver har jeg to oppskrifter på det:
    http://sjelemat.blogspot.com/2012/04/pizza-scones.html

    og

    http://sjelemat.blogspot.com/2012/03/musli-scones-med-gojibr-og-chiafr.html

    Ha en fin helg!

    Tove

    SvarSlett
  3. Jeg lurer litt på kokosmel.... Ser i karbohydrattabellen at det er 26,9 g karbo i kokosmel, men kun 6,4 i kokosmasse. Har du prøvd å male kokosmasse til mel i blenderen, lurer bare på om det funker?

    SvarSlett
    Svar
    1. Har ikke prøvd det nei...
      Jeg bruker Aman Prana kokosmel (fra helsekost) og det inneholder kun 4g karbo pr 100g :-)
      Skjønner det er stor forskjell å de ulike merkene kokosmel...

      Tove

      Slett
  4. de ser kjempe gode ut, skal prøve å lage de i morgen.
    kjempe fin blogg du har :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk Rannveig :-) Håper de falt i smak!

      Tove

      Slett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.