mm

lørdag 7. april 2012

Naturlig fargede egg til Påskefrokosten...

Å farge egg er en kjempekoselig aktivitet å gjøre sammen med ungene nå i påsken. Eggene kan farges med helt naturlige farger av ting du gjerne har liggende i kjøleskapet.

Å farge eggene med kunstige farger appellerer ikke helt til meg, siden jeg skal spise de etterpå... Derfor foretrekker jeg naturlige farger. Intensiteten til fargen kan variere noe, men det er bare flott. Prøv deg frem, og se hva du har i kjøleskapet :-)


Foto: marthastewart.com
Eksempler på farger er:
  • Gul: Løkskall av vanlig gul løk, gurkemeie, sitronskall, safran, sellerifrø, paprika.
  • Rød:  Løkskall av rød løk, rødbeter, tranebær, paprika, bringebær.
  • Lilla: Rødvin, rødkål.
  • Grønn: Spinat.
  • Blå: Rødkæl, blåbær.
  • Brun: Kaffe, te.
Velg hvite egg.
Vask de i litt såpevann først.
Hardkok eggene.

Lag fargeblandingene ved å koke farge-ingrediensene i vann, hver farge for seg, med litt eddik - i ca 15 minutter.

Avkjøl fargeblandingen. 
Ønsker du en marmorert effekt påfør litt olje på egget. Vil du ha en mønstret effekt knyt en hyssing rundt egget, eller bruk en gummistrikk.
Du kan også lime f. eks blader på eggene.

Dypp egget i fargeblandingen til du har ønsket farge.
Ønsker du et blankere resultat, gnir du inn eggene med litt matolje til slutt.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.