mm

mandag 23. april 2012

Gratinert Tomatsuppe med bakte tomater...


En spennende vri på tomatsuppen...
Grillsmaken fra tomatene gjør virkelig denne tomaten til en smaksopplevelse - noe en trygt kan si posesuppe ikke akkurat er :-)






Oppskrift

  • 6 store plommetomater
  • 2 - 3 fedd hvitløk
  • ca 2 dl vann
  • olivenolje
  • salt og pepper
  • Revet Parmesan


Del tomatene i 2 og ha dem med snittsiden opp i en ildfast form. Ha over godt med olivenolje og salt/pepper.
Pakk inn hvitløksfeddene i alufolie og legg med i formen.
Grill tomatene i ovnen ved 200 grader i ca 1 time.

Når tomatene er ferdig grillet har du de og hvitløken over i en blender, og kjører til en glatt fin masse. Tilsett vann til ønsket tykkelse, og smak til med olivenolje, salt og pepper - og kanskje litt chili dersom du ønsker litt mer "spark".

Ha suppen over i ildfaste porsjonsformer - Creme Brulee former f. eks.
Ha over godt med parmesan og gratiner suppen i ovnen ved 200 grader til osten er gylden og fin.

Server med litt godt lavkarbobrød...






Crema 
di
 Pomodoro...


2 kommentarer:

  1. Åh Tove! Genialt! Dette vil jeg ha :) Får vann i munnen..

    SvarSlett
    Svar
    1. He he :-D
      Løp på kjøkkenet Marie :-)

      Tove

      Slett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.