mm

fredag 23. mars 2012

Smaken av sol... - Solsikkesmør !!

Solsikkesmør både smaker og ser til forveksling ut som peanøttsmør.
Nydelig på brød, knekkebrød, kjeks eller som dip til friske grønnsaker.
Ideelt dersom en har nøtteallergi.





Du trenger:
  • ca 3 kopper solsikkefrø
  • salt
  • sukrin
  • ca. 1 ss olivenolje

Start med å riste solsikkefrøene lett i en tørr stekepanne et minutt eller to, til de er pent gyldne.
Du trenger ikke riste solsikkefrøene, men det gir en ekstra god litt "nøttete" smak på smøret.

Ha solsikkefrøene i en food processor sammen med litt salt og sukrin.

Kjør frøene til en jevn masse i maskinen, til det har konsistens som peanøttsmør - la maskinen gå i ca. 10 minutter. Det er viktig å la smøret gå lenge nok i maskinen ellers blir det kornete.

Nå kan du tilsette olivenolje til du får passe konsistens. La smøret gå i maskinen mens du forsiktig tilsetter oljen.

Smak til med mer evt mer salt eller søtt.
En liten klype chili gir en spennende spicy tvist :-)
Ønsker du litt biter i smøret kan du spare litt av de ristede solsikkene, og tilsette disse etter at smøret er ferdig.




Smak
av
sol...






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.