mm

torsdag 29. mars 2012

Ratatouille Confite au Four - Ovnsbakt Ratatoille....

Ovnsbakt Ratatoille er nydelig tilbehør til alle typer grillet/stekt kjøtt.
Prøv det til grillet kylling eller til koteletter f. eks.

Den ovnsbakte varianten av Ratatouille gjør at grønnsakene holder bedre på teksturen og smakene.



Oppskrift
  • 1 rødløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 aubergine 
  • 1 squash
  • 1 rød paprika
  • 2 tomater eller 7-8 små cherrytomater
  • Friske urter - rosmarin, timian, persillle... (ta det du liker best)
  • olivenolje
  • salt og pepper

Sett stekeovnen på 200 grader.
Skjær alle grønnsakene i terninger og ha i en ildfast form.
Ha over godt med olivenolje, salt og pepper - bland.

Stek Ratatoillen i 30 - 45 minutter. Vend litt på grønnsakene med jevne mellomrom slik at de blir jevnt stekt.
Ha på litt ekstra Olivenolje ved servering...


Denne rettene er like god dagen etter, både kald og varm...
Nydelig å spise som den er som lunsj eller kveldsmat...


Smak

Av

Provence...




5 kommentarer:

  1. Jeg digger grønnsaker i ovnen, de blir så saftige og full av smak. Du får det til å se utrolig fristende ut med de fine bildene dine :) Nam!!

    SvarSlett
  2. Ååååå....du presenterer så mye fristende og jeg har prøvd mye av det du legger ut. Her kommer en oppskrift på supergode sjokoladefondanter.

    125 g smør
    150 g mørk sjokolade
    125 g sukrin
    85 g finmalte mandler
    4 egg

    Smelt smør og sjokolade, ha i sukrin og rør. Ha i malte mandler og rør godt med håndmixer. Deretter has ett egg i om gangen. Smør formene med smør og mandelmel og stek i 11 minutter på 200 grader midt i ovnen. Dette blir ca 8 stk

    Fin påskedessert og god påske til deg.

    SvarSlett
  3. Tusen takk for fine ord :-)

    Denne oppskriften så kjempefristende ut! Tenker å prøve den i løpet av helgen - kanskje allerede i kveld.. ;-)
    Greitt om jeg legger ut bilde og linker videre til deg dersom jeg får den til?
    Hvor store former bruker du? Creme Brulee størrelse?

    Ha en kjempeflott påskefeiring!

    Tove

    SvarSlett
    Svar
    1. ja, jeg bruker bruleeformer og du trenger sikkert ikke ha i ha så mye sukrin heller. Jeg hadde i så mye, men trolig ikke nödvendig.

      Lykke til og du kan bare fritt linke til meg.

      Slett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.