mm

tirsdag 27. mars 2012

Müsli-Scones med Gojibær og Chiafrø...

Lettvinte, sunne og gode lavkarbo Scones.
Perfekte til frokost sammen med en god kopp nytrukket kaffe eller en kopp rykende varm te...











Oppskrift
ca. 7 - 10 stk

  • 1 dl Solsikkerfrø - finmalt
  • 1 dl Sesamfrø - finmalt
  • 1 ss fiberhusk
  • 1 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts sukrin eller annet søtt
  • 4 egg
  • 75 g Cottage Cheese
  • 1 dl hakkede nøtter (mandler, valnøtter, hasselnøtter...)
  • 2 ss Gresskarkjerner
  • 1 ss Chiafrø 
  • 1 ss Gojibær


Bland sammen alt det tørre.
Bland sammen egg og Cottage Cheese i en blender eller med stavmixer.
Rør sammen alle ingrediensene og la røren stå og svelle i ca. 10 min.

Sett Sconesene på en bakepapirkledd plate med en spiseskje fuktet med litt vann.

Stek ved 180 grader i 15 - 20 minutter.


Sconesene kan gjerne fryses, og er også supre som turmat, lunsj og skolemat.












10 kommentarer:

  1. Du er jo så utrolig flink! Hvor mange ble dette? Så herlig gode ut :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk :-)
      Laget mine ganske store, så fikk 8 stykker av denne røra :-)
      Lager du de litt mindre holder det til 9 - 10 stk.

      Tove

      Slett
  2. Svar
    1. Takk takk :-)
      Mettende, sunne og gode
      - og ikke minst kjemperaske å smøre sammen :-D

      Tove

      Slett
  3. Ohh, NAM! Disse så veldig saftige og gode ut- så digget jeg oppskriften :-D

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk takk Elin :-)
      Kan skrive under på at de ble gode ja ;-)

      Neste gang skal jeg lage dobbel oppskrift, for disse forsvant med det samme - både vi voksne og ungene syntes de var kjempegode :-D

      Skal prøve å få laget en porsjon og ha i fryseboksen til påske. Greie å ha med på tur :-)

      Tove

      Slett
  4. Noe som kan erstatte cottage cheese i oppskriften? Og ellers i oppskrifter? Tåler ikke melk =/ De ser kjempegode ut så vil så gjerne prøve :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Har ikke noen umiddelbare gode tips til hva du kan erstatte cc med... Jeg bruker gjerne gresskarpure eller usøtet eplemos for å erstatte rømme/kesam i oppskrifter. Mulig det vil fungere..? Verdt et forsøk, men du må nesten forsøke deg frem med mengden :-) :-)

      Slett
  5. Hei, Har akkurat vært innom bloggen din for første gang. Utrolig mange flotte oppskrifter som skal prøves ut asap. Lurer på en ting: Når du skriver "finmalte" frø. Hvordan gjør du det? Maler du de i morter eller går det an å kjøre frøene i foodprosessor? På forhånd takk for svar.

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk!
      Når jeg maler frø bruker jeg ganske enkelt hurigmikser/foodprocessor. Kjapt og lettvint!


      Tove

      Slett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.