mm

torsdag 8. mars 2012

Marinert fetaost

Marinert fetaost er kjempeenkelt å lage selv, og smaker så mye bedre enn ferdig kjøpt...





Alt du trenger er:

  • Fetaost
  • En god extra virgin Olivenolje
  • Krydder og tilsetning etter smak


Skjær fetaosten i terninger og legg på et glass.
Nå kan du tilsette krydder. Her tar du det du liker best, og lag gjerne flere forskjellige.
Forslag til krydder og tilsetting kan være:

  • oregano
  • basilikum
  • timian
  • rosmarin
  • hvitløk
  • gressløk/vårløk
  • oliven
  • månetørkede tomater (eller soltørkede om du vil...)
  • chili - fersk i biter, evt tørkede hele


Fyll opp glasset med en god olivenolje, og sett det i kjøleskapet en dag eller to slik at smakene får satt seg.

Jeg bruker mye fetaost i salater og som snacks sammen med marinerte oliven, forskjellige nøtter og litt spekemat... Himmelsk!


Olivenoljen fetaosten ligger i blir en kjempegod dressing på salater - ferdigkjøpte marinert feta ligger i rapsolje...



Smak

av

Hellas...



3 kommentarer:

  1. Oj, så smart! Men i hvilken butikk finner jeg fetaost, mon tro. Jeg får se i Meny sin ferskvaredisk. Kan ikke huske jeg har sett det på mange år, og da i utenlandsk-matvarebutikk.

    SvarSlett
  2. Jeg bruker bare kjøpe vanlig Fetaost i bit fra Arla. Den selges overalt :-) Kiwi, Rema...

    SvarSlett
  3. Jeg bruker denne:

    http://www.arla.no/produkter/ost/apetina/apetina-stykke/

    Eller denne:

    http://www.arla.no/produkter/ost/apetina/apetina-mild/

    Denne typen har jeg ikke funnet i butikkene ennå, men må jo være perfekt :-)
    http://www.arla.no/produkter/ost/apetina/apetina-naturell/

    Tove

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.