mm

søndag 4. mars 2012

Iskald sjokoladedrøm...

Nydelig god sjokoladeis...

































Oppskrift
  • 3 eggeplommer
  • 3 dl kremfløte
  • 1 - 2 ts gelatinpulver
  • 1 - 2 ss kokende vann
  • 1 vaniljestang
  • 3 - 4 ts kakaopulver
  • 3 - 4 ts agavesirup
  • litt cacaonibs eller hakket 86 % sjokolade

Pisk kremfløten. Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene - bland sammen med kremfløten. 
Pisk eggeplommer til eggedosis.

Bland sammen pisket kremfløte og eggedosis.

Gelatinpulveret oppløses i 1 ss kokende vann. Rør gelatinen inn i ismassen - hell i en tynn stråle litt etter litt og bland godt etter hvert.

Tilsett kakaopulver, cacaonibs og agavesirup i ismassen. Smak til...

Hell ismassen over i en bolle og sett i fryseren. 
Rør i massen hver halvtime til isen har stivnet.
(Dersom du har en iskremmaskin kan du selvsagt lage isen i den).










Nydelig

Sjokolade-

iskrem...















2 kommentarer:

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.