mm

tirsdag 6. mars 2012

Hot Cowboy Chili !!

En hot Chili er varmende og god mat nå i vinterkulden. 
Gresskarpuré og kakao tilfører varme og sødme, og gir en spennende kombinasjon av smaker.
Denne chilien blir deilig tykk og god...



Oppskrift
  • 600 gram kjøttdeig
  • 1 løk hakket
  • 1 - 2 hvitløksfedd
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 kopp gresskar puré
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 kopper vann eller kjøttkraft
  • 1/2 fersk chili eller chili pulver etter smak...
  • 2-3 ts spisskummin
  • 1 ss kakaopulver 
  • 1 ts oregano
  • salt

Brun kjøttdeigen, og la løken surre med mot slutten av steketiden.
Ha kjøtt og løk over i en stor gryte - tilsett alle de andre ingrediensene.

La chilien stå og småputre i minst 30 minutter - jeg lar den gjerne stå 1 time...

Server med salat og en god klatt rømme.





Hot’n
Spicy!!








Eventuelle rester kan fint fryses - lag gjerne dobbel porsjon.

Perfekt kosemat som er kjemperask å lage...
Nydelig til middag, lunsj, kveldsmat, 
eller som nattmat etter en kveld på byen...

Restene smaker også nydelig gratinert i ovnen med ost på toppen...








2 kommentarer:

  1. Lurte på én ting: Kan det være en idé å servere gresskarpuréen ved siden av istedenfor å ha den oppi, som en variasjon?

    SvarSlett
    Svar
    1. Klart du kan det, men det gir en ekstra god smak til chilien å ha den oppi. I tillegg bidrar den til å gjøre konsistensen på gryteretten tykk og god. Du kan jo si ja takk begge deler, og både ha den oppi, og ha litt ved siden av i tillegg :-)

      Tove

      Slett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.