mm

mandag 19. mars 2012

Gylden Blomkål med Parmesan og urter...

Blomkål med parmesan og urter er nydelig tilbehør til alle typer stekt kjøtt og fisk.
Bruk de urtene du liker best, og har tilgjengelig.
Retten kan også gjerne spises som den er, som en vegetarrett.

Dette er en av oppskriftene du også finner i den nye boken min "Mat for Sjelen's Fristende Middagsretter" - sammen med 80 andre enkle, sunne og gode oppskrifter på middagsretter og tilbehør.




Oppskrift
  • 2 blomkålhoder i buketter
  • olivenolje
  • 2 hvitløksfedd - finhakket
  • 2 - 3 ss friske urter - persille, gressløk, timian, estragon...
  • ca 1 ss sitronsaft
  • ca 2 - 3 ss revet parmesan
  • salt og pepper

Sett stekeovnen på 225 grader.

Skjær blomkålen i buketter og ha den over i en ildfast form.
Hell over godt med olivenolje og bland.
Stek ved 225 grader i ca 20 min - eller til blomkålen er såvidt mør.

Nå kan du blande inn finhakkede urter, sitronsaft og hvitløk. Stek videre i ca 5 minutter.
Rett før servering blander du inn revet parmesan og smaker til med salt, pepper, sitronsaft og evt litt mer olivenolje.


Dette er en av oppskriftene du også finner i den nye boken min "Mat for Sjelen's Fristende Middagsretter" - sammen med 80 andre enkle, sunne og gode oppskrifter på middagsretter og tilbehør.

2 kommentarer:

  1. For en kjempefin blogg du har! Første gang jeg er inne her nå, og det blir ikke siste ;) ikke alt jeg kan spise som veganer, men inspirert blir jeg uansett. Sjokolde browniese der nede, så fantastiske ut.

    SvarSlett
    Svar
    1. Så koselig Ragnhild :-)
      Takk for fine ord...

      Ha en fortsatt fin kveld!

      Tove

      Slett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.