mm

søndag 19. februar 2012

Rosmarin-marinert kotelett med rødløk/rabarbra

Sødmen fra løken og syrlighet fra rabarbra utgjør en perfekt kombinasjon. Avrundet med den aromatiske smaken av rosmarin fra kotelettene blir dette bare en fantastisk smaksopplevelse...

Sukk... dette var så godt at jeg kunne spist det hver dag... Skikkelig festmat!Marinerte koteletter
 • 1 kg svinekotteletter
 • Olivenolje
 • Sitronsaft
 • Fersk Rosmarin
 • Salt og pepper

Start med å lage marinaden til kotelettene. Bland Olivenolje, sitronsaft, finhakket rosmarin, salt og pepper. Ha kotelettene i en pose og tøm på marinaden. Helst skal kotelettene ligge natten over i marinade, men har du dårlig tid så la de i alle fall ligge en times tid.

Brun kotelettene på hver side, og ha dem i en ildfast form. Dekk formen med alufolie, og sett inn i stekeovnen. Eventuelt kan du ha kotelettene i en stekepose.

Jeg elsker å langtidssteke kjøtt, og bruker å ha mine koteletter stående flere timer i ovnen - gjerne 4 - 5 - på svak varme (80 - 100 grader)... Da blir de supermøre og saftige, og kjøttet faller nesten fra hverandre... Kjempeenkelt, og middagen lager seg selv, mens vi gjerne er på søndagstur..

Har du litt dårligere til kan du steke kotelettene ferdig ved 180 grader i 15 - 20 minutter, men langtidssteking er helt klart å foretrekke...


Rødløk/Rabarbra kompott
 • ca 700 gram rabarbra
 • 2 rødløk
 • Olivenolje
 • Salt og pepper
Skjær rabarbra i biter - jeg hadde frossen rabarbra fra i fjor sommer i fryseboksen.
Skjær løk i skiver.
Surr løken i litt olivenolje i en stekepanne. Når løken er blitt litt myk tilsetter du rabarbraen - bruker du fersk rabarbra kan du sikkert ha de i fra starten av. Surr rabarbra og løk sammen i noen minutter.
I formen med koteletter har det nå samlet seg mye god stekesky. Denne heller jeg oppi pannen med løk og rabarbra og lar det koke en liten stund til. Smak til med salt og pepper, og eventuelt litt mer olivenolje.


Jeg serverte dette sammen med sellerirot fries... Nydelig!!


Nydelig
Festmat...


2 kommentarer:

 1. Dette ser helt fantastisk ut! Denne oppskriften lagres frem til rabarbrasesongen er i gang igjen. Med det vårværet som er i dag føles det slettes ikke som om det er så veldig lenge til ;)

  SvarSlett
 2. Takk Frida :-)
  Jeg hadde som sagt rabarbra i fryseboksen. Kjempepraktisk å ha liggende ferdig oppskjært i biter. Men nå begynner det heldigvis å spire og gro i hagen snart :-D

  Ha en flott søndag!

  Tove

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.