mm

fredag 3. februar 2012

Månetørkede tomater....

Månetørkede tomater- bare navnet høres nesten magisk ut...
Tomatene skal, som navnet tilsier, tørke mens månen er oppe - i motsetning til de soltørkede :-)
Tomatene kan brukes i salater og gryteretter, som tapas eller spises som snacks direkte fra glasset.





Sett ovnen på 225 grader.

Skjær cherrytomater i to og legg de med snittflaten opp i en ildfast form, eller på et stekebrett.
Dryss over salt - gjerne Himalayasalt, eller godt Havsalt - pepper og Olivenolje.

Sett tomatene i ovnen og slå så av ovnen.
La tomatene stå i ovnen natten over...

Neste  morgen er tomatene ferdige Månetørkede tomater.



Du kan selvfølgelig også lage tomatene om dagen... ;-)



Dersom du ikke spiser alle tomatene med en gang kan de oppbevares kjølig på et tett glass dekket med litt olivenolje.




Av måneskinn
gror det ingenting....




2 kommentarer:

  1. Ja, det høres nesten magisk ut med månetørkede tomater. Også så fine bilder!

    SvarSlett
  2. Takk... Magisk enkelt og smakfullt er det i alle fall :-)


    Tove

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.