mm

lørdag 11. februar 2012

Mandler med rosmarin...

Nydelig snacks med smak fra Middelhavet...




Du trenger:
1 - 2 kopper bløtlagte mandler
1 - 2 ss finhakket rosmarin
2 - 3 ss god olivenolje
Havsalt
Pepper


Start med å bløtlegge mandlene i vann i et døgn (8 - 24 timer) - jo lenger de får ligge, jo bedre blir de.
Du bør så absolutt ta deg tid til å bløtlegge mandlene - dette får frem en helt fantastisk smak og konsistens...
Du kan lese mer om bløtlegging av nøtter og frø her f. eks.


Bløtleggingen gjør at nøttene er lettere for kroppen å fordøye, samtidig som man lettere tar opp aminosyrene i de proteinene som finnes i nøttene. Det vil si at bløtlegging øker nøttenes ernæringsmessige potensial ved at alle de gode stoffene lettere tas opp av kroppen.



Sett stekeovnen på 180 grader.
Ha mandlene i en ildfast form sammen med noen stilker rosmarin.
Tørk mandlene i ovnen i 10 - 15 minutter - pass på så ikke de blir brent!

Bland sammen olivenolje, finhakket rosmarin, havsalt og nykvernet pepper i en bolle.

Når mandlene er sprø og crispy har du de over i en bollen, og blander alt sammen.


Nydelig snacks på lørdagskvelden!










             Kos...

1 kommentar:

  1. Dette må jo være en superflott gave å få også :) Så veldig godt ut!

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.