mm

mandag 13. februar 2012

Klin Kokos Granola !!

Denne Granolaen er en av mine absolutte favoritter!
Nydelige eksotiske smaker av kokos og kanel - crispy nøtter, og Chia frø.


























Chia frø er skikkelig Supermat!
  • 2 ss chiafrø inneholder mer omega-3 enn en hel laksefilet. Chia frø er en av planterikets beste omega-3 kilder.
  • Chiafrø har et høyt innhold av protein og inneholder alle de livsnødvendige aminosyrene vi trenger. Chiafrø blir derfor et fullverdig protein.
  • Chiafrø er rikt på mineraler, blant annet kalsium. Chia inneholder 205 mg kalsium pr 100 gram - fint å ta dersom man ikke drikker melk eller spiser melkeprodukter.
  • Chia frø gir deg mer langsom blodsukkerstigning, altså kan de hjelpe deg dersom du ofte sliter med at du får lyst på mat mellom måltider.
Du kan lese mer om Chiafrø her.









Oppskrift
Sett stekeovnen på 120 grader.
Bland alle ingrediensene (unntatt hampfrø) i en bolle.

Ha Granolaen i en ildfast form og bak i stekeovnen 10 minutter - rør litt rundt, og bak i nye 10 minutter. Følg godt med så ikke Granolaen blir brent.
Alternativt kan du riste Granolaen i en tørr stekepanne på middels varme, og røre rundt med jevne mellomrom.


Når Granolaen er ferdig ristet tilsetter du Hampfrø. Grunnen til at jeg venter med disse er at de er litt var for høye temperaturer - dersom du varmer de over 176 grader ødelegges de sunne Omega fettsyrene.


Når Granolaen er avkjølt har du den over i et lufttett glass, og oppbevar det kjølig.


Ikke kast vaniljestengene når du har skrapt ut frøene! Putt dem oppi glasset sammen med Granolaen, og de vil fortsette å avgi nydelig smak og aroma...



Nydelig sammen med tyrkisk yoghurt eller cottage cheese!!



               Nyt...











Jeg kjøper både ChiafrøKokosflakKokosolje, Hampfrø og kanel fra iHerb.
Dersom du bestiller fra iHerb må du gjerne bruke koden min TOV581 og får 5 $ i rabatt.


3 kommentarer:

  1. Jeg vil prøve chiafrø! Smaker de noe spesielt? Eller, hva smaker de? Også så gøy at man kan spire de! :)

    SvarSlett
  2. Nei, de smaker ikke noe - er bare fulle av godsaker ;-)
    Har ikke prøvd å spire de, men det skal definitivt prøves.

    Har hatt et lite prosjekt gående med spiring av alfalfa frø akkurat nå, og det ble MYE
    av lite frø kan man si ;-D
    Tok frem spireglasset i dag (glemte det i skapet siden lørdag...) Og det var sprengt kan du si... He, he :-D


    Tove

    SvarSlett
    Svar
    1. Chiafrø er supert å ha i smoothies også forresten :-)
      Grei måte å få i seg Omega tilskudd på synes jeg.
      Er blitt litt skeptisk til tran og andre omega tilskudd fra fisk...

      Tove

      Slett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.