mm

fredag 10. februar 2012

Iskald Jordbærkjærlighet...

Hagen ligger i dvale og venter på våren...
Jeg har en stor hage, og hver sommer er jeg så heldig å kunne plukke en masse bær - Jordbær, blåbær, bringebær, rips, solbær, rabarbra...
Veldig mye havner i fryseboksen, og er nydelig å ha nå om vinteren til til desserter, kaker og smoothies.

Her er det en kurv jordbær som har endt opp som nydelig jordbæris.... Iskald smak av sommer i februar...

Perfekt dessert å nyte sammen med din hjertevenn på Valentinsdagen!



Mos jordbærene med stavmixer eller i en blender til puré.

Pisk kremfløten. Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene - bland sammen med kremfløten. 
Pisk eggeplommer og sukrinmelis til eggedosis.

Bland sammen pisket kremfløte og eggedosis.

Gelatinpulveret oppløses i 1 ss kokende vann. Rør gelatinen inn i ismassen - hell i en tynn stråle litt etter litt og bland godt etter hvert.

Vend jordbærpuréen forsiktig inn i ismassen.

Hell ismassen over i en bolle og sett i fryseren. 
Rør i massen hver halvtime til isen har stivnet.
(Eller bruk iskremmaskin dersom du har det).





















Heldig er den som har forrige sommers frukt og bær i fryseren...




Kjærlighet...





2 kommentarer:

  1. Så nydelige bilder du har i bloggen din!oppdaget denne i dag, skal titte mer på oppskriftene dine!
    Bente

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.