mm

lørdag 18. februar 2012

Eplesnø...

Et fortryllende navn på en aldeles fortryllende dessert... Lett og luftig - smelter i munnen...

De av dere som har lest boken "Reisen hjem" av Lori Lansens vet hva jeg snakker om... Hele boken igjennom ble dessert beskrevet, men oppskriften fikk jeg aldri helt tak på...
Men her er den altså... Oppskriften på Eplesnø.

Oppskrift

  • 2 eggehviter
  • 3 ts usøtet eplemos - jeg bruker denne organiske eplemosen fra iHerb *
  • noen dråper vaniljeekstrakt
  • 1 ts sukrin/sukrinmelis
  • kanel







Pisk eggehvitene stive.

Vend forsiktig inn sukrin, vanilje og eplemos. Smak til med søtt.

Dryss over litt kanel ved servering.


Nytes sakte -
med 
øynene lukket...



*Jeg brukte Eden Foods, Organic Apple Sauce fra iHerb. Den er ikke tilsatt sukker og konserveringsmidler, bare epler.  Du kan selvsagt lage din egen eplemos også ved å koke eplerbiter i litt vann, og deretter mose.
Desserten er nok til 3 - 4 porsjoner inneholder da ca 3 gram karbohydrater totalt...






Lett og
luftig - 
smelter
på tungen...









6 kommentarer:

  1. Å ja takk! Det så deilig ut! :) Hva bruker du eggeplommene som blir igjen til da?

    SvarSlett
    Svar
    1. Eggeplommene bruker jeg ofte å lage hjemmelaget is av.
      Ellers går det fint å lage en omelett, eggerøre, ha de i lavkarbobrød, eller pannekaker/vafler :-)

      Ha en super kveld!
      Her er det helstekt indrefilet på menyen...:-D

      Tove

      Slett
  2. Åååååå, eplesnø <3
    Har lest boka og husker såklart denne. Ser kjempelekkert ut!

    SvarSlett
  3. Boken er fantastisk! Morsomt å finne ut at oppskriften er "ekte" :D

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.