mm

søndag 26. februar 2012

Biff Bourgignonne - Biffgryte fra Burgund

Smak av skikkelig fransk bondekjøkken... Dette er en klassisk rett med mye god smak av rødvin, bacon, krydderurter og storfekjøtt.
Denne oppskriften har jeg arvet fra min mor, og den minner meg om min barndoms søndagsmiddager...



Oppskrift
  • ca. 700 gram beinfritt storfekjøtt - flatbiff, bog eller høyrygg 
  • olje/smør til steking 
  • 150 gram bacon
  • 2 små løk eller 8-10 småløk 
  • 1/2 flaske rødvin 
  • 1 ss tomatpuré 
  • 1 fedd hvitløk 
  • 1/2 ts timian 
  • 1 laurbærblad 
  • 200 gram sjampinjong 
  • evt 2 gulrøtter
  • salt og pepper

Skjær kjøttet i terninger. Brun kjøttet i porsjoner. Kok ut pannen mellom hver bruning.

Skjær opp bacon i strimler og brun dem. Tilsett løk skåret i biter eller hele småløk. Brun løken til den er gyllen. Ha det over i gryten.

Tilsett rødvin, tomatpuré, finhakket hvitløk, timian og laurbærblad i gryten.
Skjær soppen (og evt gulrot) i skiver og ha oppi gryta.

La gryten trekke til kjøttet er mørt - ca. 1 time. Smak til med salt og pepper.

Server med blomkålris eller kokt blomkål/brokkoli f. eks.



Fransk
Festmat...


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.