mm

mandag 30. januar 2012

Ratatouille - smak av Provence i vinterkulden...


Ratatouille er perfekt tilbehør til alle typer stekt eller grillet kjøtt - lam, kylling, svin, okse... Smaker også godt til hjemmelagde karbonadekaker eller kjøttboller.

Ratatouille er også nydelig å spise som den er - kald eller litt lun sammen med godt brød...



Oppskrift

  • 2 ss olivenolje
  • 2 båter hvitløk
  • 1 purreløk
  • 1 squash
  • 1 abergine
  • 1 rød paprika
  • 1/2 rød chili
  • ½ ts salt
  • ½ ts pepper
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 ss finhakkede friske urter (f.eks rosmarin, basilikum, timian)
  • litt sitronsaft


Skjær grønnsakene i grove biter og surr dem litt i litt olivenolje.

Tilsett hermetiske tomater, urter og sitronsaft.
La Ratatouillen putre i 35-45 minutter - jeg lar gjerne min stå en times tid...

Smak til med salt og pepper.
Ha litt ekstra olivenolje over ved servering.



Lukk øynene, nyt - 
og forestill deg 
at du sitter på en restaurant i Provence 
med lavendelåkrene 
omkring deg...







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.