mm

fredag 27. januar 2012

Lavkarbolasagne

Etter at oppskriften på lavkarbopasta har gått som en farsott over alt på lavkarbo sidene på nettet, måtte jeg bare prøve å lage en variant med lasagneplater. Lasagne er virkelig en av tingene jeg har savnet etter at jeg startet med lavkarbo kosthold.
Denne lasagnen ble bare fantastisk!! Smakte akkurat som "vanlig" lasagne!!

Dette er en av oppskriftene du også finner i den nye boken min "Mat for Sjelen's Fristende Middagsretter" - sammen med 80 andre enkle, sunne og gode oppskrifter på middagsretter og tilbehør.



Start med å lage kjøttsausen.

Oppskrift - Kjøttsaus
  • 500 g kjøttdeig
  • 1 løk - finhakket
  • 2-3 fedd hvitløk - finhakket
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 2-3 ss tomatpuré
  • 1 ss oregano
  • 1 ss bailikum
  • 1 ts Sambal Olek eller 1/2 fersk chili - finhakket
  • Salt og pepper
  • Olivenolje
  • Finhakket rød paprika, stangselleri og sopp er også godt å ha i, men ikke noe must. (En skvett rødvin er også godt å ha i.)
Stek kjøttdeigen og surr løken med mot slutten av steketiden.
Ha over i en kjele, eller bruk stekepannen videre dersom du som meg har en med høye kanter.
Mos tomatene med stavmixer til en jevn fin purè. Tilsett tomater, tomatpure, hvitløk, krydder og chili.
La sausen stå og putre leeeeenge! Italienske husmødre lar den gjerne stå 2 - 3 timer! Du bør i alle fall la den få 1/2 time.
Smak til med salt og pepper.



Mens kjøttsausen koker lager du pastaen.

Oppskrift - Pasta
  • 4 egg
  • 125 g kremost
  • 1/2 dl fiberhusk
Bland sammen egg, kremost og fiberhusk i blender eller med stavmixer. La røra svelle i ca 10 minutter.

Bre røren tynt utover på en bakepapirkledd stekeplate. Ta et nytt ark bakepapir og smør et tynt lag olivenolje på den ene siden. Legg dette bakepapiret med den oljedekte flaten ned mot deigen og bruk fingrene eller kjevle til å spre røra enda tynnere utover mellom de to lagene med bakepapir.

Sett platen inn i ovnen, og la steke i 10 minutter på 150 grader.

Når lavkarbopastaen er ferdig stekt drar du det øverste bakepapiret forsiktig av.
La pastaen avkjøles før du drar den av det underste laget bakepapir.

Skjær pastaplaten i passe store lasagneplater.

Oppskrift - Ostesaus
  • 2 dl fløte
  • 200g revet ost - gjerne en blanding av parmesan og vanlig gulost
  • 2 ts revet muskat
  • salt - forsiktig dersom du har brukt parmesan
  • Ost til gratinering
Kok opp fløten og la den koke til det kun er igjen 2/3 - 1/2 av opprinnelig mengde.
Smelt osten ned i fløten, og rør rundt til osten er helt smeltet sammen med fløten.
Smak til med salt og muskat.



Nå skal lasagnen monteres. Start med kjøttsausen - legg kjøttsaus, ostesaus og lasagneplater lagvis - avslutt med ostesaus. Strø revet ost på toppen. 
Stek lasagnen på 200 grader i ca. 20 - 30 minutter, til osten begynner å bli gylden.



Server med salat og evt lavkarbo Foccacia (oppskrift kommer...).

Nydelig helgemat!!

Dette er en av oppskriftene du også finner i den nye boken min "Mat for Sjelen's Fristende Middagsretter" - sammen med 80 andre enkle, sunne og gode oppskrifter på middagsretter og tilbehør.


♥ Tove

12 kommentarer:

  1. Dette lagde jeg forrige helg. Utrolig godt! :-)

    SvarSlett
  2. Ja, det var rett og slett himmelsk :-D
    Endelig lasagne igjen!!

    Ha en fin kveld!

    Tove

    SvarSlett
  3. Nam, dette så fantastisk ut! :)

    SvarSlett
  4. Mmmm, har lagd denne 2 ganger og den er helt FANTASTISK!

    SvarSlett
  5. Aldri hørt om lavkarbo pasta før. Så spennende ut! Men hvor får man tak i fiberhusk? Ingen spesialbutikker her omkring...

    SvarSlett
    Svar
    1. Fiberhusk får du kjøpt i de aller fleste dagligvare butikker. Det står gjerne sammen med glutenfrie produkter :-) Coop har et merke de kaller fibrex.
      Lykke til!

      Slett
  6. Takk skal du ha :) Skal se etter det.
    Prøvde å gjøre et søk på det på nettsidene til Meny og Spar, der kom det ikke opp noen resultater.

    SvarSlett
    Svar
    1. På Meny og Spar er jeg sikker på at de har Fiberhusk :-)

      Slett
  7. Takk for fantastisk oppskrift! Resten av husholdningen synes også dette var kjempegodt; det smakte akkurat som vanlig lasagne. Nå har vi en ny helgefavoritt :-)

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.